top of page

kledingstress...

Ga je shooten? Maar heb je nu al kledingstress? No worries, hier vind je een aantal voorbeelden van kleding combinaties die ik adviseer. Zo kan jij inspiratie op doen voor jouw shoot!Zoals je kan zien, zijn de basis kleuren jeans met zwart en beige met wijnrood. Camel en groen passen hier ontzettend goed bij. Naast dat de familie er voor heeft gekozen om effen met printjes te combineren Zo krijg je diepte in de kleding en diepte in de foto. Als iedereen bijvoorbeeld alleen maar zwart aan heeft, zie je geen verschil meer En dus geen diepte.


De volgende familie had de dag voor onze shoot geshopt en daardoor een super toffe combinatie gevonden. Vooral omdat ze van te voren al hadden besproken dat we bij de Sahara te Ommen zouden shooten.


De kleuren combinatie waar ze voor hebben gekozen is jeans met wit, beige en grijs. Hierdoor oogt het allemaal heel rustig en door de verschillende opties valt iedereen ook op. Zoals je kan zien: jeans met een blouse/overhemd, jumpsuit, broek met trui. Hier is niemand met een jurkje/rokje, maar als je die optie er ook nog tussen hebt, heb je nog meer verschil.Nog een aantal algemene tips:

Het allerliefste hebben jullie je favoriete kleding aan, dit kan nieuw zijn. Maar ook al enkele jaren oud wat gewoon heel mooi zit en goed staat. Ik heb het liefst een oude trui waar je je goed in voelt dat een jurkje die je eigenlijk liever niet aantrekt.


Omdat ik altijd in het bos/buiten fotografeer, adviseer ik je om niet je allerbeste schoenen aan te trekken. Of je moet het niet erg vinden om de schoenen te moeten poetsen.


- Geen neon kleuren, de kleur die je aan hebt reflecteert lichtjes op jouw huid. Je kan je voorstellen dat neon kleuren niet mooi zijn, haha!

- Geen drukke prints, teksten of grote logo's.

- Lege broekzakken! Rare bobbels, vierkante billen (mobieltjes...) en sleutels zien er vaak gek uit en zijn moeilijk te photoshoppen. Om dit te voorkomen graag in de auto/tas laten.


Hierna nog kleding stress? Stuur me gerust een berichtje om te overleggen over de locatie i.c.m. de kleding.

Tot snel!

61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Eén jaar geleden...

Februari 2023 werd ik geopereerd, een routine klus. Iets waar ik al jaren last van heb en de chirurg wilde graag een andere aanpak. De operatie is zeer goed verlopen, daar had de chirurg gelijk in. He

Comments


bottom of page